Ny Aalborgbog 2018

ÅRETS AALBORGBOG ER GÅET I TRYKKEN

Dyster og grum ser forsiden ud, men….

“Memento Mori. Kirker, kirkegårde og begravelser i Aalborg ca. 1000-1806”  er fortællingen om Aalborg bys nu forsvundne kirkegårde og begravelser fra kristendommens ældste tider og frem til 1800-tallets begyndelse.

Bogen er skrevet af tidligere arkæolog ved Aalborg Historiske Museum, Bente Springborg.

Omdrejningspunktet er de mange fund af begravelser, ligkister og skeletter, der igennem årene er dukket op af byens undergrund. Kombineret med antropologiske og naturvidenskabelige undersøgelser og det bevarede skriftlige kildemateriale tegnes der et fascinerende og faktamættet billede af livet og døden i fortidens Aalborg.

Med denne spændende bog er der derfor også på tide, at betale årets kontingent for at få bogen leveret ved udgivelsen primo/medio december 2018.
Dette års kontingent er på 150 kr incl levering eller forsendelse. Betal snarest og senest 1. december 2018 for at være med i første omdeling.Du kan betale ved

  • betale dit kontingent nemt og smertefrit, online med dit kreditkort/dankort via  sah.nemtilmeld.dk. ELLER
  • at overføre kontingentet (150 kr)  til foreningens konto i Spar Nord Bank: 9314 – 456 207 4444 (Husk at medsende navn og adresse)
  • Vil du gerne have et indbetalingskort, som er meget dyrt at ekspedere, både for dig og foreningen, kan du anmode om at få tilsendt et hos kassereren HER
—–oOo—–

HUSK OGSÅ, at torsdagsforedragene er startet

Sted

Aalborg Universitet, B21 – Aud. 7
Badehusvej 21, over gården

Program

  • 15.11.2018 kl. 19:30 – 21:15
  • Den kolde krigs civile beredskab.
    Et foredrag om, hvordan man under den kolde krig lokalt forsøgte at forberede sig, “hvis krigen kommer”

    Ulla Varnke Egeskov, museumsinspektør, cand.mag., Nordjyllands Historiske Museum

  • 22.11.2018 kl. 19:30 – 21:15

    Fra arkivets og museets arbejdsmark

    Undervisere: Medarbejdere fra Aalborg Stadsarkiv og Nordjyllands Historiske Museum

  • 29.11.2018 kl. 19:30 – 21:15

    Borgerkrig og triumf i det antikke Rom: Det kan man da ikke! Eller kan man?

    Carsten Hjort Lange, Lektor, dr.phil.

    Med udgangspunkt i sin bog og disputats, Triumphs in the Age of Civil War: The Late Republic and the Adaptability of Triumphal Tradition fortæller Carsten Hjort Lange om borgerkrigens og triumfens karakteristika i senrepublikken (ca. 133-27 f.v.t.): Hvordan er borgerkrig forbundet med det mest centrale af alle romerske krigsritualer, triumfen? Er konventionen som lyder, at ingen triumf kunne gives efter en sejr i en borgerkrig, overhovedet korrekt? Et nyligt opdaget relief er centralt i forståelsen af triumf og borgerkrig. Relieffet afspejler væsentlige aspekter af Augustus’ liv og bedrifter: sejr, triumf og guddommeliggørelse. Relieffet viser samtidig yderst overraskede både borgerkrigssejren ved Actium, hvor man tydeligt kan se romere kæmpe mod romere og triumfen tildelt Octavian efter denne sejr. Dette er fascinerende nyt materiale, der viser Actium som en borgerkrig og den midterste triumf i 29 f.v.t. som en meget iøjnefaldende borgerkrigstriumf.

UDSKRIV PROGRAMMET HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 4 =